Mögelsanering

Mögelsanering pris

Mögelsanering i Stockholm

Har du problem med fukt eller mögel i din bostad?

Då kan det krävas professionell kompetens för att sanera möglet på rätt sätt. Södermalms miljösanering & transporter AB har specialkompetens inom fuktutredningar och sanering av mögel och förebygger mögelproblem. Mögel är ett samlingsnamn på alla mikroskopiska svampar som växer i form av flercelliga grenade fiber (s k hyfer). Vi utfär sanering

 De lever huvudsakligen på att bryta ned dött material, men kan växa i levande organismer som växter och insekter och till och med i människor. Mögel trivs i fuktig miljö och drabbar ofta bostäder med dålig luftventilation eller bristfälligt fuktskydd. Olika tecken på mögelangrepp kan vara fuktfläckar, bubblor i mattor, tak och tapeter eller missfärgade ytor på väggar, golv eller tak. 

Hälsoproblem relaterat till mögel

Mögel uppstår ofta i utrymmen där fukten inte syns. Tecken på att det kan finnas mögel i en fastighet är bland annat astmatiska och allergiska besvär, hudirritation, kroniska hudsjukdomar, trötthet, hosta, nästäppa. Man kan ofta upptäcka mögel på exempelvis tapeter i form av fläckar, missfärgningar eller prickar. Upptäcker man mögel eller misstänker man det, ska man direkt kontakta en innemiljöutredare för att minska skadorna och risken för hälsokomplikationer.

Åtgärda orsakerna till möglet

I samband med mögelsanering är det viktigt att ha orsakerna till möglet i åtanke. Om orsaken till problemet är höga fuktnivåer i en viss del av hemmet måste man försöka få ned nivåerna. Till exempel genom att skapa ett bättre luftflöde genom förbättrad ventilation.

Fukten kan ge upphov till mikrobiell tillväxt.

Mögel i form av både bakterier och svampar som i svåra fall kan vara en hälsofara. Om fukt tränger in i en byggnadskonstruktion där det finns näring i form av cellulosa och lagom temperatur, finns risk för mikrobiell tillväxt.

Inomhusmiljö - orsaker och problem

Vi hjälper dig med att sanera efter vattenskada i lägenheten eller i allmänna utrymmen. Södermalms miljösanering & transporter AB utför fuktutredning, fuktmätning och återställning.  Vi kan skräddarsy olika avfuktningslösningar utifrån vilken typ av vattenskada och inomhusmiljö det handlar om. 

Kontakta oss idag! 

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri offert för mögelsanering i Stockholm!

Vårt huvudkontor ligger på medborgaplatsen i Södermalm.

Men vi arbetar åt företag, försäkringsbolag, kommuner, myndigheter, bostadsrättsföreningar och privatpersoner i hela Storstockholmsregionen med omnejd.. Våra kunder finns på Södermalm, Nynäshamn, Södertälje, Norrtälje, Vasastan, Vaxholm, Huddinge, Lidingö, Segeltorp, Årsta, Farsta, Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Hägersten, Täby, Danderyd, Enebyberg, Märsta, Knivsta, Ekerö, Åkersberga, Hallstavik, Rimbo och Uppsala.

 

Boka