Asbestsanering

Asbestsanering Stockholm

Asbestsanering Stockholm

Behöver du hjälp med att sanera asbest i Stockholm? 

Våra experter hjälper dig från inventering och provtagning av asbest, till ansökan om myndighets tillstånd, genomförande och säker borttransport av de miljöfarliga materialen till godkänd deponi. 

Asbestsanering

När man bearbetar eller river material som innehåller asbest kan mängder av asbestfibrer frigöras och sväva i luften under lång tid eftersom fibrerna är mycket lätta och tunna och osynliga för ögat. Inandning av asbest kan också orsaka lungcancer, pleuraplack, lungsäcksförtjockning, asbestos (eller lungfibros, ärrvävnad i lungorna) och andra sjukdomar i andningsorganen.

Vår metod är väl beprövad och väl dokumenterade. Innan vi påbörjar spärrar vi av området och sätter upp säkerhetsslussar. Vi skapar ett undertryck i området som ska saneras. Det är oerhört viktigt att asbestfibrer inte sprids i omgivningen. Våra högeffektiva dammsugare med särskilda filter säkerställer att asbestfibrer eller -partiklar inte sprids och tack vare slutna behållare kan asbesten transporteras till deponi på ett säkert sätt.

Vad är asbest? 

Asbest består av små fibrer som vid borrning, sågning, rivning och liknande ingrepp rivs upp och hamnar i luften. De små fibrerna kommer ner i lungorna vid inandning och fastnar, vilket kan ge allvarliga skador på längre sikt. De byggmaterial som oftast innehåller asbest är rör- och kanalisoleringar, tak- och fasadmaterial, murbruk, golvytor och golvlim och brandisoleringar. Asbest sitter ofta på trånga ställen i källare, kulvertar, på vindar och i lägenheter, bland annat i kakelfixet i äldre badrum.

Säkerhet vid Asbestsanering

Sammanfattningsvis innehar Södermalms miljösanering & transporter AB alla nödvändiga tillstånd från arbetsmiljöverket som krävs för att sanera asbest i hela Sverige. Vi följer de regler och åtgärder som gäller för att minska risker vid asbestsanering. De finns med i AFS 2006:1 Asbest. Vi följer även regler som gäller vid hantering av avfall som är asbesthaltigt som finns i NFS 2004:10.

Byggherrens ansvar

Som byggherre har man det yttersta ansvaret för att man i planeringen av rivning eller renovering av en fastighet beaktar om det kan förekomma asbest. 

Anlita en erfaren saneringsfirma i Stockholm 

Gör så här för att boka - För en snabb och smidig offert, ta bild och skicka sedan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. 

Vårt huvudkontor ligger på medborgaplatsen i Södermalm. Vi utför asbestsanering i StockholmUppsala, Norrtälje, Märsta, Nynäshamn,  Vasastan, Vaxholm, Huddinge, Lidingö, Segeltorp, Årsta, Farsta, Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Hägersten, Täby, Danderyd, Enebyberg, Södertälje, Tumba, Norrmalm, Ekerö, Åkersberga, Haninge, Johanneshov och närliggande orter!

Kontakta oss för offert! 

Boka

För takarbeten och byte av tak samarbetar vi med en duktig takläggare / takfirma i Stockholm, Hedinstak.