PCB - sanering | S.M.T AB

Miljöanpassad sanering av PCB i Stockholm

Vi hjälper er med alla typer av saneringsarbeten av förorenade miljöer och byggnader med t.ex PCB, kvicksilver, dioxiner och andra farliga ämnen.

Vad är PCB?

PCB står för polykolerade bifenyler och består av två bensenringar som är mättade med klor. PCB består av en grupp miljö- och hälsoskadliga industrikemikalier som är svåra att bryta ned. Hur giftig PCB är beror på innehållet och hur stor del som består av klor i den organiska föreningen. PCB står för en grupp svårnedbrytbara ämnen som är hälsofarliga för människa och djur, de kan till exempel skada fortplantningsförmågan och nervsystemet. I Sverige användes det framförallt i bostadsbygget på 60-talet innan det förbjöds 1972.

I vilka material kan PCB finnas?

Speciellt under åren 1956 – 1973 användes PCB ofta i bl.a. elektrisk utrustning så som transformatorer och kondensatorer, som mjukgörare i plast och fogmassor, i isolerrutor och färger. Ifall du anar att din fastighet innehåller PCB? Kontakta oss så utför vi en kontroll.

PCB-sanering

Fastighetsägarens ansvar

Fastighetsägare av byggnader byggda eller renoverade under åren 1956–1973 ska inventera dem för att ta reda på om de innehåller fog- eller golvmassa med PCB (undantag för vissa småhus). Ägaren ska därefter rapportera till sin tillsynsmyndighet hur inventeringen har gjorts, var man funnit PCB samt hur en sanering ska gå till. Ägaren är tvungen att sanera om fog- eller golvmassor innehåller 500 ppm (500 mg/kg) PCB eller mer. Ägaren ska också redovisa hur man kommer att ta hand om det PCB-haltiga avfallet.

Läs också om asbestsanering

Varför välja oss?

  • Vi möter branschens högsta krav på certifikat, giltiga tjänstbarhetsintyg från läkare, kvalité säkra skyddsutrustningar, miljöhänsyn, arbetsmiljö, personalförhållanden, utbildning och underleverantörer.  
  • Vi spärrar av området och använder dammfällor för att minimera spridningen av damm.

Vi är ansluten till:

Länkar - Tanums Maskinstation AB  trygg och hansa       AAbisnode w460 300x166

Kontakt oss

Ring oss på Tel: 073-582 47 51
Växeln är öppen måndag-fredag 7-18.
Övriga tider samt helg går det jättebra att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så återkommer vi så snart vi kan!  

Tryck på knappen nedan och fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi dig. 

Boka