Mögelsanering i Stockholm | S.M.T AB

Avfuktning & mögelsanering i Stockholm - Boka fukt & mögelkontroll

Då kan det krävas professionell kompetens för att sanera möglet på rätt sätt. Södermalms miljösanering & transporter har specialkompetens inom fuktutredningar och sanering av mögel och förebygger mögelproblem. Vi hjälper dig att ta bort mögel och mögellukt genom kvalificerad mögelsanering. Vi skapar ett undertryck i området som ska saneras. Det är oerhört viktigt att  undvika spridning av eventuella mögelsporer. Allt angripet material skall avlägsnas med försiktighet och hanteras enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2005:1

Hälsoproblem relaterade till mögel

Mögel uppstår ofta i utrymmen där fukten inte syns. Tecken på att det kan finnas mögel i en fastighet är bland annat astmatiska och allergiska besvär, hudirritation, kroniska hudsjukdomar, trötthet, hosta, nästäppa. Man kan ofta upptäcka mögel på exempelvis tapeter i form av fläckar, missfärgningar eller prickar. Upptäcker man mögel eller misstänker man det, ska man direkt kontakta en innemiljöutredare för att minska skadorna och risken för hälsokomplikationer.


Jour på obekväma tider - Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.        


Inomhusmiljö - orsaker och problem

Bra ventilation är viktigt både för ditt hus och din hälsa. Därför måste alla fastighetsägare regelbundet genomgöra en så kallad OVK -  Obligatorisk ventilationskontroll. Syfte med regelbundna kontroller av ventilationssystemen är förstås att förbättra inomhusmiljön för alla som bor eller vistas i fastigheterna. Ett annat syfte är att skydda själva fastigheten mot skador till följd av t. ex fukt och mögel.

Det finns många faktorer och orsaker till att skador uppstår i byggnader, skador som i sin tur orsakar problem med dålig lukt och ohälsosam inomhusmiljö. Södermalms miljösanering undersöker och reder ut vad som orsakar besvären så att inomhusmiljön blir bättre och hälsosammare.

Åtgärder

I samband med mögelsanering är det viktigt att ha orsakerna till möglet i åtanke. Om orsaken till problemet är höga fuktnivåer i en viss del av hemmet måste man försöka få ned nivåerna. I många fall, när fukthalten är för hög, är en effektiv lösning att installera en avfuktare eller mekanisk ventilation. Vilken väljs efter just de förutsättningar som råder och för att vara så energi- och kostnadseffektiv som möjligt. Om det redan uppstått skador, som till exempel mögel eller röta, kan vi hjälpa till med sanering.


Snabbt prisförslag - Ring 073-582 47 51             


 

Vår specialitet är:

?? Skadeutredning

?? Fuktbesiktning med åtgärdsförslag

?? Radonsanering

?? Röksanering

?? Luktsanering

?? Isolering av vindar

?? Krypgrundsavfuktare

??Vindsavfuktare

?? Sanering av krypgrund, vind, bjälklag, källare och garage mm


Om ni misstänker att ni har fukt eller mögelproblem kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vi hjälper dig med fukt, lukt och mögelskador för ett bättre värde på din fastighet och en mer hälsosam inomhusmiljö. - Snabbt prisförslag - Ring 073-582 47 51     


Varför välja oss?

  • Vi möter branschens högsta krav på certifikat, giltiga tjänstbarhetsintyg från läkare, kvalité säkra skyddsutrustningar, miljöhänsyn, arbetsmiljö, personalförhållanden, utbildning och underleverantörer.  
  • Vi spärrar av området och använder dammfällor för att minimera spridningen av damm.

Kontakt oss

Ring oss på Tel: 073-582 47 51
Växeln är öppen måndag-fredag 7-18.
Övriga tider samt helg går det jättebra att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så återkommer vi så snart vi kan!  

Vi är ansluten till:

Länkar - Tanums Maskinstation AB  trygg och hansa 

Tryck på knappen nedan och fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi dig. 

Boka