Asbestsanering i Stockholm | S.M.T

Anlita en erfaren saneringsfirma i Stockholm 

Vi hjälper till från asbestprovtagning, analys till sanering och deponi. Det är inte alla gånger som man vet att det faktisk finns asbestfibrer i materialet som man river. Vi har en utpräglad kvalité och miljöplan som gör att våra välutbildade personal gör noggranna undersökningar och åtgärdar problemet. Vi utgår från Medborgarplatsen och erbjuder tjänster inom rivning och asbestsanering över hela Stor-stockholm.

asbestsanering södermalmsmiljö

Asbestsanering i Stockholm

Södermalms miljösanering och transporter är en asbestsaneringsfirma i Stockholm med expertis och lång erfarenhet inom saneringsbranschen. Vi kan hjälpa dig hela vägen från analys till färdig sanering av asbest, hantering och transport av farligt avfall. Vi har tillstånd från arbetsmiljöverket att utföra asbestsanering och följer noga lagar och förordningar som gäller. 

Vad är asbest?

Asbest är ett samlingsnamn på flera mineraler som finns i naturen. Asbest har använts sedan långt tid tillbaka tack vare materialets höga hållfasthet och smidighet. Bland annat asbest tål värme och hetta, är ljud- och värmeisolerande och är kemisk beständighet, vilket innebär att materialet har hög motståndskraft mot kemikalier.

Asbest får inte användas idag  men kan finnas kvar i byggnader och sitter ofta på trånga ställen i källare, kulvertar, på vindar och i lägenheter, bland annat i kakelfixet i äldre badrum. Läs om PCB

Mer specifik hittar man asbest 

Asbest är vanligt i fastigheter byggda före 1975 och finns bland annat i VVS- och ventilationssystem, värmepannor, kakelugnar, rökgångsanslutningar, kakelfix, asbestcementskivor (eternitskivor) på tak, fasader och balkonger, i väggar, soprum och bakom elskåp, fönsterbänkar och skivor under fönsterbänkar, gasspisar: strålskydd på skåpsidor mot spisen, plastmattor och golvplattor, golvbeläggningar och mattlim. Vi analyserar och åtgärdar asbest i samband med reparationer och ombyggnader. 

När man bearbetar eller river ner material som innehåller asbest frigörs en stor mängd asbestfibrer som svävar i luften under mycket lång tid eftersom fibrerna är mycket lätta och tunna. Det är farligt att andas in asbestfibrer eftersom fibrerna kan orsakar flera allvarliga sjukdomar som till exempel cancer.

Boka asbestanalys och asbestsanering med ROT-avdrag

Södermalms miljösanering & transporter utför alla typer saneringsberbeten. Vår kvalificerade personal kommer ut till din fastighet för en första abestanalys, gör en bedömning och presenterar därefter ett pris för asbestsanering i Stockholm. För dig som är privatperson kan du även använda ROT-avdrag för en prisvärd sanering som gör gott för både hälsan och plånboken.

Vår personal har genomgått speciallutbildning för hantering av miljöfarligt avfall

?? Specialutbildning för asbesthantering

?? Kompletteringsutbildning  uppgraderas vart 5:e år

?? Regelbundna säkerhet och läkarkontroller

Vi är ansluten till:

Länkar - Tanums Maskinstation AB   trygg och hansa 

Kontakta oss 

Ring oss på Tel: 073-582 47 51
Växeln är öppen måndag-fredag 7-18.
Övriga tider samt helg går det jättebra att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så återkommer vi så snart vi kan!  

Tryck på knappen nedan och fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi dig. 

Boka

Asbestsanering – tidigare uppdrag

Här kan ni se bilder från några av våra tidigare jobb 

Asbestsanering av rörisoleringar och sanering av svartlimm

Södermalmskyrkan på Södermalm i Stockholm 

Södermalmskyrkan

Asbestsanering av eternitplattor, fönsterbänkar och skivor under fönsterbänkar 178 balkonger i Solna Västra skogen 

Uppdragsgivare: Rivners AB

IMG 2283 1

Rivning och industrisanering i Ropsten Gasverket

Uppdragsgivare: Delete AB 

IMG 2441 1

Asbestsanering av 250 lägenheter i Falun 

Uppdragsgivare: Delete AB IMG 4491

Heta arbeten & kappning av rör & sanering av kulvert i Slussen

Uppdragsgivare: Delete AB