Saneringsfirma i Stockholm asbestsanering - Södermalmsmiljö

Asbestsanering i Stockholm

Vi är experter på all typ av sanering och åtgärdar problem med hjälp av vår långa kunskap och kompetens inom området. Vi kan hjälpa dig på ett effektivt och säkert sätt att minimera skadorna och riskerna med asbest. Vi har alla tillstånd som behövs för att kunna frakta och hantera farligt avfall och tar hand om allt tills saneringsarbetet är utfört.

Säker hantering av hälsofarliga ämnen i samband med rivningsarbete

Vi har tillstånd från Arbetsmiljöverket för att utföra asbestsanering i hela Sverige och vi följer noga gällande lagar och föreskrifter. Vi har även tillstånd från Länsstyrelsen att transportera farligt avfall. Vi kan tar hand om hela processen, från inventering och provtagning, till ansökan om myndighets tillstånd, genomförande och säker borttransport av de miljöfarliga materialen till godkänd deponi. Arbetsmiljöverket uppskattar att det finns ca 400 000 ton asbest kvar i äldre byggnader, inte minst i förorternas miljonprogram.

Tillstånd att hantera Asbest vid rivning

  IMG 4011 rotated


Jour på obekväma tider - Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.        


 Vad är asbest?

Asbest är ett samlingsnamn på flera mineraler som finns i naturen. Asbest har använts sedan långt tid tillbaka tack vare materialets höga hållfasthet och smidigthet. Bland annat asbest tål värme och hetta, är ljud- och värmeisolerande och är kemisk beständigt, vilket innebär att materialet har hög motståndskraft mot kemikalier. När man bearbetar eller river ner material som innehåller asbest frigörs en stor mängd asbestfiber som svävar i luften under mycket lång tid eftersom fibrerna är mycket lätta och tunna. Det är farligt att andas in asbestfibrer eftersom fibrerna kan orsakar flera allvarliga sjukdomar som till exempel cancer.

Mer specifik hittar man asbest 

Asbest är vanligt i fastigheter byggda före 1975 och finns bland annat i VVS- och ventilationssystem, värmepannor, kakelugnar, rökgångsanslutningar, kakelfix, asbestcementskivor (eternitskivor) på tak, fasader och balkonger, i väggar, soprum och bakom elskåp, fönsterbänkar och skivor under fönsterbänkar, gasspisar: strålskydd på skåpsidor mot spisen, plastmattor och golvplattor, golvbeläggningar
och mattlim. Vi analyserar och åtgärdar asbest i samband med reparationer och ombyggnader.  Vi har den fackkompetens som krävs för att hantera och eliminera de hälsofarliga asbestfibrerna.

 asbestsanering södermalmsmiljö

 

Vi är ansluten till:

Länkar - Tanums Maskinstation AB  trygg och hansa       AAbisnode w460 300x166

Kontakt oss

Ring oss på Tel: 073-582 47 51
Växeln är öppen måndag-fredag 7-18.
Övriga tider samt helg går det jättebra att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så återkommer vi så snart vi kan!  

Tryck på knappen nedan och fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi dig. 

Boka

Vårt huvudkontor ligger på Södermalm. Vi utför asbestsanering i hela Stockholm med omnejd. 

Exempel på orter där vi har varit och utfört sanering av asbest i Norrtull, Kungsholmen, Kungsträdsgården, Hägersten, Norrtälje, Hallstavik, Vallentuna, Täby, Åkersberga, Stavsnäs, Tyresö, Upplands väsby, Kungsängen, Järfälla, Sundbyberg, Sollentuna, Kista, Södertälje, Solna, Nacka, Lidingö, Danderyd, Stocksund, Djursholm, Vaxholm, Värmdö, Märsta, Knivsta, Enskede, Skärholmen, Tullinge, Salem, Botkyrka, Farsta, Handen, Ekerö, Nynäshamn

 

Referenser

Södermalmskyrkan

Asbestsanering av rörisoleringar (sprutasbest) i Södermalmskyrkan på Södermalm i Stockholm 

Stora sällskapet 2009

Asbestsanering av rörisolering i Stockholm Kungsträdgården  

Vi på Södermalms miljösanering & transporter AB har utfört många olika typer av tjänster och uppdrag. Ett av vårt senaste uppdrag utfört i Herrklubben (Sällskapet) Kungsträdgården i Stockholm där vi hjälpte kunden med sanering av sprutasbest.

IMG 2441 1

Rivning & industrisanering gasverket i Norradjurgården Stockholm 

Södermalms miljösanering & transporter har utfört rivning och industrisanering på Norradjurgården i Stockholm.