Dränering Stockholm - Grundisolering, renovering av källare & krypgrund, grunddränering - Södermalmsmiljö

Din dräneringsfirma i Stockholmsområdet

Södermalms miljösanering & transporter utför dränering i Stockholm. Många 50 & 70-tals hus med källare är starkt behov att dränera men även fuktproblem eller om du ska inreda källaren till boyta kan det vara bra att dränera husgrunden och vi hjälper dig med fuktmätning. En rätt utförd dränering på fastighet är viktigt, bland för att minskar risken för allergier, fukt och mögelskador. 


Kontakta oss för en kostnadsfri bedömning och offert på dränering av husgrunder & källare i Stockholm.  Ring 073-582 47 51  


En dränering sparar pengar och bekymmer på sikt 

Dränering är ett absolut måste för att hålla fastigheten fuktfri. Genom att dränera husgrund, krypgrund eller källare på ett korrekt sätt kommer fastigheten vara skyddad mot fuktangrepp. Det är ett omfattande arbete som kräver god kunskap samt planering. Vi börjar med att först undersöka ditt hus. Sedan gräver vi rent runt huset, undersöker husgrunden och lagar sprickor som kan ha uppstått. Vi gräver upp ett dike runt huset där vi lägger en textilduk. Vi ser till att isolera husgrunden och lägger dit särskilt dräneringsrör.

Dränera din bostad billigare med Rot-avdraget

Utnyttja Rot-avdraget om du vill att vi dränera din bostad. Den vägen kan du sänka kostnaden med upp till 30 %. Kontakta Skatteverket för mer information. 

IMG 4291

Torrt med ISODRÄN

ISODRÄN är en kapillärbrytande och värmeisolerande dräneringsskiva som väldigt effektivt dränerar och torkar ut dina källarväggar. Det ger dig ett bra fuktskydd vid dränering av husgrunder, både befintliga och nybyggda. Det spelar ingen roll om det gäller platta på mark, källare eller krypgrunder. Din källare blir varm och torr vid dränering med ISODRÄN.

isocert isodran logos 1000

Varningstecken på att det kan vara dags för dränering

 • Rent generellt finner du fukt och vatten i källaren
 • Vatten kan läcka från väggar eller källartak
 • Mögelskador- och mögelfläckar
 • Du känner av unken eller “gammal” luft som kommer från mögel
 • Det blir svårt att andas när du är i tvättrum eller källare 
 • Puts som flagnar från fasaden

En vanlig dränering börjar 

 • Arbetet inleds med att vi gräver upp längs fasaden.
 • Befintligt fuktskydd saneras och fasaden görs ren. På så sätt förbättras uttorkning och eventuellt gammalt fuktskydd undanröjs.
 • Nya dräneringsrör placeras på ett fackmannamässigt vis och ansluts till nya dräneringsbrunnar.
 • Den nya dräneringen täcks medmakadam 8-16.
 • Kapillärbrytande och värmeisolerande isodrän-skivor monteras.
 • Ett lager av ca 50 cm dränerande makadam fylls på och jämnas ut.
 • Täcklist monteras för att skydda skivorna mot smuts och vatten.
 • Filterduk monteras för att skydda dräneringen mot smuts.
 • Skarven mellan fasad och täcklist tätas med isodrän tätmassa.
 • Vi jämnar ut, forslar bort överblivet material och gör fint efter oss.

Nivålarm & Pumpbrunn 

 • Nivålarm monteras för att kunna ha kontroll på vattennivån. Vi tätar mellan list
  och källarväggar så att inget ytvatten kan tränga in bakom isodränskivan.
 • För att sedan dränera vattnet riktigt effektivt använder vi pumpbrunnar med
  en diameter på 600 mm.

Varför anlita oss?

Södermalms miljönsanering & transporter AB är ett dräneringsföretag i Stockholm. Vår personal har 12 års erfarenhet och isodrän-certifierade vilket garanterar att vi följer isodräns kvalitetssystem. På så sätt kan vi säkerställa god kvalitet och ett väl utfört dräneringsarbeten. Vi sänker fukthalten i dina väggar genom att öppna upp källarväggarna för bästa uttorkning. När dräneringen är klar kommer din inomhusmiljö snabbt att bli mycket bättre. Det i sin tur minskar risken för allergier. Källaren blir även mer trivsam att vara i eftersom luften blir varmare.


Kontakta oss för en kostnadsfri bedömning och offert på dränering av husgrunder & källare i Stockholm.  Ring 073-582 47 51  


 

Vad kostar dränering av källare? 

Vårt arbete från första spadtag till färdigt resultat tar normalt 1–2 veckor. Vad totala summan kommer att landar på beror på en mängd olika faktorer, storlek på ditt hus, om det finns bebyggelse runt omkring, vilken kvalitet det är på jorden och vilket dräneringssystem som ska användas . Vi rekommenderar dig att skriva eller ringa in till oss för att kunna få en kostnadsfri kontroll av din källare med offert på plats.

Länkar - Tanums Maskinstation AB  trygg och hansa       AAbisnode w460 300x166

Kontakta oss 

Tel073-582 47 51
Växeln är öppen måndag-fredag 7-18.
MailDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vårt huvudkontor ligger på Åsögatan 169 Södermalm i Stockholm. Södermalms miljösanering & transporter erbjuder heltäckande tjänster inom ansvarsfull dränering och markarbete i Stockholm. Se övriga erbjudande

Exempel på orter där vi har varit och utfört dränering är Hägersten, Norrtälje, Vallentuna, Täby, Åkersberga, Stavsnäs, Tyresö, Upplands väsby, Kungsängen, Järfälla, Sundbyberg, Sollentuna, Kista, Solna, Nacka, Lidingö, Danderyd, Stocksund, Djursholm, Vaxholm, Värmdö, Märsta, Knivsta, Enskede, Skärholmen, Tullinge, Farsta, Ekerö, 

Vill du ha en kostnadsfri offert för en dränering?

Tryck på knappen nedan och fyll i ditt namn och telefonnummer så ringer vi dig. Vi erbjuder därför alltid ett kostnadsfritt platsbesök för att avgöra vilken lösning som är rätt för dig. Därefter får du en tydlig offert och arbetsbeskrivning så du vet vad som behöver göras och vad det kommer att kosta.

Boka
Resized 20220308 151716  Resized 20220308 151701
Resized 20220311 1337042